onsdag 18 november 2009

Metaformassaker på MACK 12 nov

I torsdags var det som vanligt MACK på La Couronne där vi bland andra bjöd på 2008 års manlige komiker Tobias Persson.
Första akten utgjordes av Markaryds egen Göran Ebenhart, Biggan Lowén och mig (Ludvig Samulesson). Bra ståupp och mycket ny MACK-publik, men det var i andra akten som det hände.
Efter paus inledde Joakim Thörn och det hela avslutades av Tobias Persson. Tobias piskade verkligen upp den relativt lugna och reserverade publiken i ett mycket stort engagemang och liv. Tobias körde sin mycket träffsäkra rutin om Björn Ranelid som verkligen fick publiken att koka av skratt.
Tobias fortsätter i sin glada up-tempo, när plötsligt självaste Björn "shit-it's-him" Ranelid uppenbarar sig i källaren på La Couronne. Av en ren slump satt han och åt i restaurangdelen ovanför och fick reda på att Tobias stod och skojade om honom. Tobias, som inte hade någon aning om att den fenomenförklarade författaren befann sig i Malmö, blir helt paff och bjuder upp Björn på scenen. Björn river då av ett retoriskt regn av poetiska uttryck som enligt honom själv skulle ta 3 min (det tog typ 10-12), och får jubel. Tobias kliver upp på scenen och fortsätter med briljant standup med återkopplingar till Ranelid och improvisationer. Såklart får Tobbe extranummer, varpå han går upp på scen och säger: "Tack, det här kommer ta 3 minuter..." Sedan kör han en helt improviserad och spontan parodi på Björn metaformonolog.
Det var riktigt standup comedy i nuet. Här och nu och inte där och då. Det enda man kan säga är: "Ni skulle vart där!"

Imorgon (19/11) på MACK ser ni bland andra Lennie Norman och Anders Celin, med mig som konferencier, ta er dit!

Må väl!

/Ludde

Inga kommentarer: