fredag 27 november 2009

Marika och Micke intog La Couronne

Åter igen torsdag och som alltid show i La Couronnes intima, mysiga och ståuppperfekta källare, fylld med en mycket engagerad publik!
Som konferencier är det ju mitt (Ludvig Samuelsson) jobb att piska upp stämningen och få dem att fatta att ju mer fokuserade och entusiastiska de är, desto bättre kommer komikerna att jobba. Men det var tog inte lång tid innan stämningen var toppad, vi fick bara klura ut varifrån folk hade kommit, som Bjärred, Lund och till och med Skövde. Första akten inleddes av Maggie Nilsson och Nicklas Perslow och avslutades av ståuppens egna Boxer-Robert, Mikael Koppelman. Det pratades om miljöbilar och banktjänstemän på ett mycket surrealistiskt sätt, där publiken verkligen fick uppsöka en värld de inte trodde visste fanns.

Efter paus rockade Anna Swane rejält och Marika Carlsson toppade med ett mycket långt publiksnack med ett gäng som efter mycket velade erkände att de var från Migrationsverket. Marikas ståupp är verkligen otroligt mycket här-och-nu, och det är just det som publikens bjuds på hela tiden, när man någonstans vet om att det är skrivna skämt blandat med helt improviserade poänger, man vet bara inte vilka som är vilka. Grymt kul att vara konferencier för ett sådant gäng!

Må väl!

/Ludde

Inga kommentarer: